Friesland

Friesland

Nederland

425 Boek nu!

Ons Van der Valk hotel in Leeuwarden vormt de ideale uitvalsbasis om het mooie Friesland te ontdekken.

Maandag 14 mei 

We vertrekken omstreeks 5u30 en nemen onderweg nog een ontbijt alvorens we naar Staphorst rijden. De gemeenschap van Staphorst geldt als zeer gesloten en protestant.
Ons middagmaal nemen we in Giethoorn dat te voet of per boot kan bezocht worden. Dit ‘Venetië van Holland’ kenmerkt zich door de vele kavelsloten waar de zogenaamde punters worden gebruikt voor algemeen transport. De kavels worden door vele kleine brugjes met elkaar verbonden. Avondmaal en overnachting in het Van der Valk hotel.

Dinsdag 15 mei 

Na het ontbijt maken we een rondrit met plaatselijke gids langs de typische Friese landschappen en dorpjes. We bezoeken ook de paardenstoeterij Het Swarte Paert waar we entertaint worden met dressuurshow. Na de koffietafel rijden we verder met onze gids naar het terpendorp Allingawier en afsluiten doen we met een flinke borrel in de plaatselijke stokerij.

Woensdag 16 mei 

We bezoeken vandaag het Woudagemaal, het oudste Europese stoomgemaal (met rondleiding). Na het middageten bezoeken we een prachtige Orchideeënhoeve met vlindertuin. Deze hoeve vol met tropische fauna en flora zal u vol verwondering achterlaten bij het zien van zoveel bijzondere planten en duizenden vlinders. Afsluiten doen we in de bijzondere mummiekelder in Wiewerd.

Donderdag 17 mei 

Na het ontbijt vangen we de terugreis aan via de Afsluitdijk met stop in Volendam voor een kort bezoek en middagmaal. Thuiskomst voorzien omstreeks 20u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen