Oxford

Oxford

Zuid-Engeland

1070 Boek nu!

Naar jaarlijkse traditie trekken we in april naar het Verenigd Konikrijk en genieten we er van de traditionele steegjes, prachtige steden, kastelen en de mooiste tuinen.

Zondag 22 april

Na onze trip met de shuttle bezoeken we Hampton Court. Dit is het grootste Tudor paleis van Engeland, omgeven door schitterende tuinen. In de tuinen zijn een aantal curiositeiten: een twee eeuwen oude wijngaard, een tennisbaan uit de zestiende eeuw en een doolhof.

Maandag 23 april

Na het ontbijt bezoeken we Oxford. Deze stad is natuurlijk het bekendst omwille van zijn eeuwenoude universiteit. De stad ligt aan de Theems, het centrum bestaat uit een aaneenschakeling van colleges, gebouwd in de typische gele Cotswoldsteen. Het is in deze stad waar ook de beroemde TV-detectiveseries “Morse” en “Lewis” zich afspelen en grotendeels gefilmd zijn. Na de middag bezoeken we Blenheim palace, England’s antwoord op Versailles. Een paleis in barok extravaganza, gelegen in een enorm park. Dit paleis is tevens bekend als geboorteplaats van Winston Churchill, tot wiens familie het huis nog steeds behoort. Het omliggend parkland is aangelegd door “Capability Brown”, met zwiepende vergezichten over de omliggende valeien.

Dinsdag 24 april

Vandaag reizen we door de mooie Cotswoldsregio. Een aaneenrijging van pittoreske typisch Engelse dorpjes met welklinkende namen zoals Bourton-on-the-water, Lower en Higher Slaughter, Stow-on-the-Wold en Moreton-in-Marsh, gelegen tussen glooiende heuvels. Verschillende stops onderweg. Lunch in een van de lokale pubs. In de namiddag geniet je van een traditionele Cream Tea met “scones”.

Woensdag 25 april

We bezoeken vandaag Sudeley Castle. Dit romantische kasteel is het enige privé-kasteel in Engeland waar een koningin begraven ligt. Ook is de Queens Garden een referentie naar 3 andere koninginnen die hier ooit vertoefden : Anne Boleyn, Lady Jane Grey en Elisabeth I. Na de lunch in het kasteel rijden we verder naar Cheltenham dat bekend werd in de 18de eeuw als kuuroord toen in 1716 een aantal natuurlijke bronnen ontdekt werden. De stad ademt nog steeds een stijlvolle sfeer uit en het is een ideale plaats voor shopping of om een trendy cafeetje te bezoeken!

Donderdag 26 april

Worcester ligt aan de rivier de Severn en heeft een mooi Middeleeuws centrum. Dit wordt gedomineerd door Worcester Cathedral. Met koninklijke tombes van oa King John, middeleeuwse kloostergangen en een vroeg middeleeuwse crypte is dit een van een van Engeland’s grootste en mooiste kathedralen. Na de middag wordt er overgestoken naar Wales, en via Ross-on-Wye rijden we naar Tintern Abbey in de Wye vallei. Deze imposante kloosterruïne werd gesticht in de 12de eeuw door de heren van Chepstow. Tintern Abbey was de tweede Cisterciënzer abdij in Groot-Brittannië en de eerste in Wales.

Vrijdag 27 april

Het middeleeuwse stadje Stratfort-upon-Avon is het best bekend als de geboorteplaats en sterfplaats van William Shakespeare. We bezoeken het geboortehuis van Shakespeare, een zorgvuldig gerestaureerd 16de-eeuws vakwerkhuis in het centrum van Stratford. Het huis heeft ook een tentoonstelling over het leven van de auteur. Na dit bezoek, kuier door de straten met vakwerkhuizen, oude pubs en gezellige winketljes, of wandel langs de rivier de Avon.
Na de lunch bezoeken we even buiten de stad het huis van Anne Hathaway, het voormalige woonhuis van Shakespeare’s vrouw Anne. Hoewel het een cottage genoemd wordt, is het in feite een ruime boerderij met 12 kamers, waarvan meerdere slaapkamers. Het huis is omringd door een grote tuin, in typische cottage stijl. We sluiten de dag af met een bezoek aan een typische Engelse tuin.Het is een mooi voorbeeld van een Engelse tuin die opgebouwd is in verschillende “tuinkamers”, afgescheiden van elkaar door muurtjes en hagen maar die allemaal met elkaar in verbinding staan.

Zaterdag 28 april

Penshurst is een 15de eeuws landhuis, nog steeds bewoond door dezelfde familie sinds 1552. Het huis straalt nog steeds het karakter uit van een familieresidentie en is dus ook maar gedeeltelijk te bezichtigen. Het huis is omringd door stijlvol aangelegde tuinen. Lunchen doen we  in Tunbridge Wells, een gezellig stadje in Kent. In de 17de en 18de eeuw was Tunbridge Wells een populair kuuroord nadat er in 1606 een mineraalrijke bron was ontdekt in de stad. Onder invloed en bescherming van de Koninklijke familie groeide dit stadje uit tot een waar kuuroord, waar de historische “Pantiles”, waar de rijke dames flaneerden, nog steeds getuige van zijn. Na dee overweldigende bezoeken is het alweer tijd om de terugreis an te vatten. Thuiskomst voorzien omstreeks 22 u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen