Pertisau

Pertisau

Oostenrijk

785 Boek nu!

Als het goed genoeg was voor keizer Maximiliaan I, dan is het zeker goed genoeg voor de lokale bevolking en de gasten van vandaag de dag. De heerser van het Heilig Roomse Rijk was een frequente bezoeker van Pertisau, gelegen aan de zuid-westelijke oever van de Achensee. Het is een pittoresk dorpje dat dient als een toegangspoort tot drie licht stijgende valleien dat in schril contrast staat met de steile rotswanden van de nabijgelegen Karwendel-gebergte.

Zondag 27 mei
Vertrek te Sleidinge om 6.00 uur en via de Duitse snelwegen lands Aachen - Keulen Ludwigshafen – naar Ulm voor avondmaal en overnachten.

Maandag 28 mei
Na het ontbijt in Ulm vertrekken we naar München voor een begeleide stadsrondrit en een centrumbezoek. We rijden verder naar de Achensee  (Pertisau) voor kamerverdeling  avondeten en overnachten in hotel Karlwirt.

Dinsdag 29 mei
We maken gebruik van een vrije voormiddag in Pertisau voor een korte wandeling langs de prachtige See promenade. Na een vrij middagmaal bezoeken we het natuurgebied van Geralm.

Woensdag 30 mei
vandaag bezoeken we het kasteelslot van Herrenchiemsee. Dit kasteel was een hommage van Lodewijk II aan Lodewijk XIV en moest Versaille overtreffen in afmetingen en aanzien. Ook de tuinen zijn een replica van de tuinen van Versaille en zijn dus al minstens even  indrukwekkend.

Donderdag 31 mei
Na het ontbijt rijden we via Innsbruck met de vlam in de pijp over de Brennerpas en bezoeken de streek. Terugreis via Brennersee en de oude Brennerpass van waar we een mooi uitzicht hebben op 180m hoge Europabrug.

Vrijdag 1 juni
We rijden naar Innsbruck en bewonderen verrassend mooie centrum van de stad. Na de middagpauze rijden we tot Wattens naar de Swarovski Kristalwelten. Loop onder kristallen wolken, bewonder Assepoester haar glazen schoentje en gun jezelf een pleziertje in de reusachtige Swarovski shop. Een bezoek aan de vernieuwde kristalwereld van Swarovski is zonder twijfel een schittering voor het oog! Middagpauze maken we in Hall in Tirol. Smalle middeleeuwse straatjes, eeuwenoude herenhuizen en een imposant 700 jaar oud fort: het historische centrum van Hall is een bijzonder hoogtepunt.

Zaterdag 2 juni
Na het ontbijt vertrekken we uit Pertisau en nemen afscheid van Tirol en rijden via de Achenpass en de Duitse snelwegen  tot Sinsheim voor een bezoek aan het Auto en Technik Museum waar honderden klassieke auto’s ,stoommachines, F1 wagens en zelf Supersonische vliegtuigen als de Concorde en een Tupolev te bewonderen zijn.

Zondag 3 juni
Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden we naar de moezelstreek voor middagmal. Nadien rijden we verder naar Sleidinge. Aankomst voorzien rond 19.00 uur.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen