Tuinreis 2018  -VOLZET

Tuinreis 2018 -VOLZET

Zuid - Engeland

450 Boek nu!

Dit jaar vieren we de 20ste editie van onze jaarlijkse tuinreis. We zochten opnieuw voor u de mooiste tuinen uit van Zuid-Engeland. Ook tijdens deze feestelijke editie zijn de plaatsen beperkt tot 35.

Donderdag 17 mei

We vertrekken vanuit Lokeren en Sleidinge en nemen de shuttle naar Engeland. De eerste tuin tijdens onze reis is Kew Gardens, een populaire naam van de botanische tuin in het zuidwesten van Londen.
Dit tuinencomplex  ontstond door in de 18de eeuw toen Sit Willian Chambers een aantal tuinelementen uitbouwde, waaronder een pagode (1761) naar Chinees voorbeeld, voor prinses Augusta van Saksen-Gotha, de weduwe van Frederick, prins van Wales. In 1841schonk Koningin Victoria schonk de tuin aan het volk.
Het complex in Kew heeft een omvang van ongeveer 120 ha. Daarmee behoort Kew Gardens tot de grootste botanische tuinen ter wereld.

Vrijdag 18 mei

Vandaag beginnen we onze bezoeken in Highnam Court.  In 1874 was het terecht een van de mooiste tuinen van het land. Helaas viel de tuin begin vorige eeuw in verval en was die volledig overgroeid. In 1994 werd aangevangen met de restaurantie en nu is de tuin weer in zijn volle glorie te bewonderen.
Na de middag rijden we naar Oxford alwaar we de Botanische tuin bezoeken.Deze behoort bij de oudste universiteit van Engeland en vormt een nationale referentiecollectie van meer dan 7000 planten. De tuinen zijn onderverdeeld in onder meer een serie Serres, een Watertuin en een Rotstuin. Nadien maken we nog een ontspannende privé-boottocht op de Theems. We leggen het traject af van de beroemde Oxford University Regatta en zie je al de boothuizen van de verschillende colleges. Je passeert langs Folly eiland en het prachtige Christchurch college en tuinen.

Zaterdag 9 mei

Na het ontbijt bezoeken we Anne Hathaway’s Cottage. Dit is het voormalige ouderlijk huis van Anne Hathaway, de echtgenote van William Shakespeare. In de dagen van Shakespeare stond het huisje bekend als Newlands Farm en was er meer dan 360.000 m2 land aan verbonden. Het huis is omringd door een grote tuin, in typische cottage stijl.
Na de middag rijden we naar Snowshill Manor. Dit is een typisch voorbeeld van een Cotswolds Manor House, maar is vooral bekend om de excenterieke verzameling kunst en snuisterijen. Miniatuur speelgoedfiguurtjes, Samurai wapens, muziekinstrumenten en monumentale klokken zijn paar een voorbeelden van de 1000 objecten tentoongesteld in de verzameling.De tuin is ingedeeld in verschillende tuinkamers, met formele gazons, kleurrijke borders, waterpartijen, een zomerhuis, een keukentuin en een 24-uur tuinklok.
We sluiten de dag af in Batsford Arboretum. Dit arboretum omvat wel 2850 verschillende boom- en struiksoorten van over de hele wereld, zoals Magnolia’s, de Sorbusfamilie. Maar Batsford is vooral bekend om zijn collectie planten uit het Verre Oosten, waaronder de Japanse bloeiende kersencollecties en verschillende soorten Japanse Esdoorn. Batsford is ook de thuis van een van de grootste collecties bamboe in Engeland.

Zondag 20 mei

Als afsluiter van deze tuinreis bezoeken we Blenheim Palace. Dit is England’s antwoord op Versailles, een paleis in barok extravaganza, gelegen in een enorm park. Dit paleis is tevens bekend als geboorteplaats van Winston Churchill, tot wiens familie het huis nog steeds behoort. Het paleis zelf toont een aantal van de glorieus ingerichte staatsappartementen, versierd met wandtapijten en schilderijen van oa Van Dijck en Reynolds. Het omliggend parkland is aangelegd door “Capability Brown”, met zwiepende vergezichten over de omliggende valeien. De formele tuinen rondom het paleis zijn aangelegd in de jaren ‘20 met waterterassen, een Italiaanse tuin en rozentuin. 
Na dit bezoek rijden we naar Folkstone waar we de shuttle nemen. thuiskomst voorzien omstreeks 20u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen