Riviercruise op de Donau

Riviercruise op de Donau

Budapest, Bratislava en Wenen

1275 Boek nu!

Deze prachtige cruise op de Donau brengt u door 4 landen en 3 betoverende hoofdsteden. Tijdens de rondvaarten wordt u verwent met heerlijke maaltijden en animatie terwijl u dagelijks aanmeert in topbestemmingen waar u kan rondkuieren.

Zaterdag 1 september
We vertrekken om 1u00 in Sleidinge en rijden naar Passau voor inscheping op de MS Amelia. We genieten van de luxe aan boord en varen via de wereldberoemde Schlögener Schlinge naar Dürnstein.

Zondag 2 september
Bij het ontbijt meren we aan in Dürnstein dat bekend werd in 1192 toen Richard 1 van Engeland hier gevangen genomen werd in de burcht  door hertog Leopold van Oostenrijk toen hij terug kwam van de derde Kruistocht. Na de middag zetten we onze cruise verder naar Wenen.

Maandag 3 september:
Zonder twijfel het hoogtepunt van de reis: Wenen. Wenen is wereldberoemd wegens de Blauwe Donau en Sisi. Hofburg, Slot Schönbrunn, het Kunsthistorisch Museum, de Stephansdom, het Prater met het Reuzenrad, de tuinen van het Belvedère en de exclusieve winkelstraten zoals Mariahilferstrasse en de Kärntner Strasse zijn echter ook hoogtepunten die niet mogen ontbreken tijdens deze reis. Genieten van de sfeer van Wenen kan op één van de terrasjes met een kopje koffie en een Sachertorte.

Dinsdag 4 september:
Esztergom  is een stad in het noorden van Hongarije, op ongeveer 50 km afstand van Boedapest en gelegen aan de Donau, die hier de grens met Slowakije vormt. Het is een van de oudste steden van Hongarije: sinds de 11de eeuw is het de zetel van een aartsbisdom. In deze bisschoppelijke hoofdstad van Hongarije staat dan ook de grootste kerk van het land. Na de middag varen we verder naar Budapest.

Woensdag 5 september:
Het uiterlijk van de Hongaarse hoofdstad Budapest wordt bepaald door de Donau die de stad in 2 delen (Buda en Pest) verdeeld. In deze metropool kan je genieten van de beste badhuizen ter wereld, kuieren door de winkelstraten of talrijke aantrekkelijke musea bezoeken.  We maken een korte tussenstop in Sturovo met zijn mooie Basiliek. We varen nu letterlijk op de grens tussen Slovakije en Hongarije.

Donderdag 6 september:
We meren aan in Bratislava. Bratislava is sinds de opsplitsing van Tsjechoslowakije in de landen Tsjechië en Slowakije de hoofdstad van Slowakije. Van een gehavende stad in de na-oorlogse periode is Bratislava nu een hippe stad die te maken heeft met een snel toenemende mate van populariteit onder stedentrippers. Dat dankt het vooral aan de vrij compacte historische binnenstad die na diverse restauraties in topcondities is. Vooral de op een heuvel gelegen burcht van Bratislava trekt veel bekijks. Na de middag varen we verder naar Wenen om daar tegen de avond aan te meren.

Vrijdag 7 september:
Tijdens het ontbijt leggen we aan in Melk. Midden in de Wachau bevindt zich de wereldberoemde abdij van Melk - een van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten. Ook de experten van National Geographic waren onder de indruk van de abdij. Zij verkozen in 2008 Melk namelijk tot meest authentieke bestemming ter wereld.

Zaterdag 8 september:
’s Nachts varen we terug naar Passau alwaar de autocar van Weidel Tours ons reeds staat op te wachten. Aankomst in Sleidinge voorzien omstreeks 22u

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen