Baai van de Somme 2021

Baai van de Somme 2021

Frankrijk

345 Boek nu!

De baai van de Somme is een uitgestrekt natuurgebied van 6.000 ha en één van de prachtigste natuurgebieden van Frankrijk. Zowat elk stadje herinnert aan de ‘Groote Oorlog’.

Vrijdag 13 augustus

Vertrek om 6u vanuit Sleidinge naar Longueval voor koffiestop en bezoek aan de gedenkplaatsen van Longueville en Thiepval. In Thiepval staat het grootste Britse memorial ter wereld. Dit 45 meter hoge monument herdenkt de 72.191 vermiste Britse en Zuid-Afrikaanse soldaten uit de 1ste wereldoorlog. Na het bezoek volgen we per autocar Le Circuit du Souvenir langs de vele oorlogskerkhoven die herinneren aan de slag bij de Somme tijdens de ‘Grooten Oorlog’. We passeren Albert en het Musée Somme 1916. Middageten in Amiens en vrij bezoek aan de kathedraal. We rijden verder naar ons hotel in Saint-Valéry-sur-Somme voor avondmaal en overnachting.

Zaterdag 14 augustus

’s Morgens maken we een panoramische rondrit met onze autocar in het natuurgebied van de baai van de Somme. We rijden langs de mooie panorama’s die de baai te bieden heeft naar Tréport. We nemen er de kabelbaan naar het centrum van de stad boven op de krijtrotsen. Na het middagmaal is er tijd om te wandelen langs de vissers- en jachthaven ingesloten tussen de rotskusten (falaises) op de grens met Normandië.

Zondag 15 augustus

’s Morgens is er nog even tijd voor een bezoek aan de plaatselijke markt en om te kuieren door dit pittoreske stadje met zijn eeuwenoude huizen en typische sfeer die de vissersdorpjes in deze streek kenmerkt. De liefhebbers wandelen langs de baai van de Somme naar het centrum en de plaatselijke markt, niet - wandelaars maken de verplaatsing met de autocar.  Na het middagmaal in het hotel rijden we naar de Westhoek. De talrijke begraafplaatsen in en om de Kattenstad Ieper zijn de stille getuigen van de Groote Oorlog. Na bezoek aan Tyne Cote Cemetry sluiten we af met een bezoek aan de Last Post.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen wegens coronamaatregelen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen