Bohemische Woud

Bohemische Woud

Tsjechië

885 Boek nu!

Tijdens deze reis verblijf je in een klasse kasteelhotel. Onze gidsen zijn Tsjechisch & Nederlands
sprekend en ze bouwen een brug tussen onze cultuur en de Tsjechische cultuur. Met een unieke kennis
van de regio nemen we u mee naar de beste restaurants van de omgeving en we laten u
kennismaken met traditionele streekproducten. In het kasteel restaurant wordt u dagelijks
verwend en we nemen ook voldoende tijd om te relaxen in het wellnesscentrum.

Zondag 1 september
Om 06.00 uur vertrekken we vanuit Sleidinge dwars door Duitsland (Köln, Frankfurt, Nürnberg,Deggendorf) naar het Boheemse Woud. ’s Middags voorzien we een pauze voor een vrije maaltijd. In de vooravond worden we onthaald door onze Nederlandstalige gids met streekaperitief, voor ons diner. Overnachting in Hradek u Sušice.

Maandag 2 september

Maandag is marktdag in de provinciehoofdstad Klatovy, waar we vandaag starten met de uitstap en een bezoek aan de vernieuwde catacomben. Na de lichte maaltijd maken we een wandeling bij het kasteel van Klenova en genieten we van een drankje op het terras. Avondmaal en overnachting in het kasteeltje.

Dinsdag 3 september

Vandaag ontbijten we wat vroeger en om 08.00 u vertrekt de bus naar de hoofdstad van Tsjechië. Praag de stad met de duizend torens. Aankomst in het handelsgedeelte waar de gids u meeneemt voor een rondleiding achter de schermen van het standentheater. Hier ging de Don Giovani van Mozart in première. Na wat vrije tijd in de stad genieten we van een maaltijd tijdens de afvaart van de Moldau. Aansluitend rijdt de bus terug naar het hotel.

Woensdag 4 september

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een verkenning van de directe omgeving. Een korte rondleinding in Sušice, bezoek aan de brouwerij ‘Svelg’ en dan rijden we naar het Belgische dorpje ‘Jiřičná’. Hier volgt een sneukelwandeling, een Boheems verhaal en een Boheemse BBQ met zwijntje aan het spit. Overnachting in het hotel.

Donderdag 5 september

Na het ontbijt verplaatsen we ons naar het Middeleeuwse stadje Český Krumlov ook wel het ´Brugge van Tsjechië´ genoemd. Korte gidsronde in de stad. Na de lunch bezoeken we er onder andere het kasteel van de Rozenbergs & de unieke kasteeltuinen. Český Krumlov maakt deel uit van het wereldpatrimonium van UNESCO. Na een maaltijd in de stad rijdt de bus terug naar het kasteel.

Vrijdag 6 september

Na het ontbijt bezoeken we de Duitse zijde van het Boheemse Woud. Een busrit van 55 km en we bezoeken er de glasblazerij van Joska, het oude centrum van Bodenmais en de Vietnamese markt van Zelzna Ruda. We sluiten de dag af met volksspelen en een grill in de tuinen van het kasteel.

Zaterdag 7 september

Na het ontbijt rijden we naar het stadje Pisek. Dit plaatsje is gekend uit het boek van ‘de lotgevallen van de brave soldaat Švejk’. Na een geleide wandeling voorzien we een lichte maaltijd. Na de middagpauze rijden we verder en stappen naar het waterkasteel van Zvikov. Hier genieten we in de namiddag van een mooie rondvaart in de Moldauvallei. Op tijd terug in het hotel maken we ons klaar voor de slotmaaltijd.

Zondag 8 september

Een vroeg ontbijt en we vertrekken richting België. We verwachten tegen 20.00 uur in Sleidinge aan te komen. We voorzien ’s middags een pauze voor een vrije maaltijd.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen