Friesland 2019

Friesland 2019

Nederland

439 Boek nu!

Ons Van der Valk hotel in Leeuwarden vormt de ideale uitvalsbasis om het mooie Friesland te ontdekken.

Donderdag 9 mei

We vertrekken omstreeks 6u30 en nemen onderweg nog een stop alvorens we langs de boerderijen van Staphorst rijden. De gemeenschap van Staphorst geldt als zeer gesloten en protestant.
Ons middagmaal nemen we in Giethoorn dat te voet of per boot kan bezocht worden. Dit ‘Venetië van Holland’ kenmerkt zich door de vele kavelsloten waar de zogenaamde punters worden gebruikt voor algemeen transport. De kavels worden door vele kleine brugjes met elkaar verbonden. Avondmaal en overnachting in het Van der Valk hotel.

Vrijdag 10 mei

Na het ontbijt maken we een rondrit met plaatselijke gids langs de typische Friese landschappen en dorpjes. We bezoeken ook de paardenstoeterij Het Swarte Paert waar we entertaint worden met dressuurshow. Na de koffietafel rijden we langs de typische meren die bekend zijn van de Elfstedentocht. Afsluiten doen we met een flinke borrel in de plaatselijke stokerij.

Zaterdag 11 mei

We bezoeken vandaag het Woudagemaal, het oudste Europese stoomgemaal (met rondleiding). Na het middageten bezoeken we een prachtige Orchideeënhoeve met vlindertuin. Deze hoeve vol met tropische fauna en flora zal u vol verwondering achterlaten bij het zien van zoveel bijzondere planten en duizenden vlinders. Afsluiten doen we in de bijzondere mummiekelder in Wiewerd.

Zondag 12 mei

Na het ontbijt vangen we de terugreis aan via de Afsluitdijk met stop in Volendam voor een kort bezoek aan de stad en bezoek aan een plaatselijke kaasmakerij en middagmaal. Thuiskomst voorzien omstreeks 20u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen