Lake district - Yorkshire

Lake district - Yorkshire

UK

1325 Boek nu!

Prachtige rondreis langs de mooiste routes van het landelijke Yorkshire met zijn vele groene heuvels, 

Zondag 17 mei

In de namiddag vertrekken we richting Zeebrugge waar we inchecken voor onze overtocht naar Hull. Check-in sluit om 17u30. Avondmaal en overnachting in onze kajuiten aan boord van de ferry.

Maandag 18 mei

Na onze aankomst (ontbijt op ferry) in Hull rijden we verder via Beverley en York naar Fountains Abbey, een indrukwekkend cisterciënzersklooster dat sinds 1986 Unesco Werelderfgoed is en gelegen in een unieke landschapstuin. Na de middag rijden we door het prachtige landschap rond Thirsk beter bekend als Herriot Country naar de veearts uit de beroemde TV-serie All creatures great&small. We checken in hotel in ons hotel in kuuroord Harrogate

Dinsdag 19 mei

Vandaag staat een rondrit in de ongerepte Moorlands, met zijn typische kleine verscholen dorpjes van het Yorkshire Dales National Park, op het programma.

We maken een stop in Skipton met zijn Castle en maken een minicruise op het Leeds-Canal.  We lunchen op de boot! Na de middag vervolgen we onze rondrit doorheen de Moors waarbij we even halt houden in het dorpje Haworth waar de Bronte Sisters hun inspiratie haalden voor o.a. The Wuthering Heights en Jane Eyre We overnachten in ons hotel in Harrogate.

Woensdag 20 mei

We verkennen vandaag verder het uitgestrekte en groene Yorkshire Dales National Park met een bezoek aan de Wensleydale  Creamery. In de namiddag krijgen we ook de unieke kans om een working sheepdog demonstration bij te wonen. Naast een uitgebreide uitleg over de opleiding van deze honden krijgen we ook een demonstratie waarbij de typische schaapshonden en hun trainer een kudde schapen samendrijven. We rijden verder richting Lake District om in te checken in ons hotel in Kendall.

Donderdag 21 mei

Engeland bezoeken zonder een tuin, dat kan niet! Levens Hall (10u) is een unicum met de oudste vormsnoeituin ter wereld met daarin honderden bomen en struiken die in allerlei vormen zijn gesnoeid. Vrij middagmaal ter plaatse. We ronden ons bezoek aan Lake District af met een rit langs Coniston Water en houden halt in het fotogenieke dorpje Hawkshead, bekend van Beatrix Potter (schrijfster en tekenares van kinderverhalen met o.a. Peter the Rabbitt ).

Vrijdag 22 mei

Vandaag gaan we het water op en maken we een boottocht op Lake Windemere. Met zijn lengte van 17 km is het meteen het grootste natuurlijke meer van de UK. Na het vrij middagmaal maken we een rondrit in het Lake District National Park met verrassende landschappen en houden we nog een stop bij stonecircle van Castlerigg.

Zaterdag 23 mei

We keren terug naar huis en nemen de tijd om York te bezoeken, een historische Vikingstad met zijn indrukwekkende gotische kathedraal. Ca. 17u schepen we in op de ferry en varen we terug naar Zeebrugge.

Zondag 24 mei

Uitschepen in Zeebrugge ca. 9u en terugrit naar huis

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen