Land van de Katharen

Land van de Katharen

Frankrijk

775 Boek nu!

Prachtige begeleide reis door het land van de Katharen met bezoek aan de typische vestigen en burchten.

Maandag 20 april
We rijden met de autocar met de nodige tussenstops tot ons hotel vlakbij Carcassonne.

Dinsdag 21 april
Onder leiding van onze gids maken we een rondrit door de Montange Noire, deze uitloper van het Centraal Massief was een belangrijk onderdeel van de regio waar in de Katharen zich verborgen hielden in de vele kastelen en burchten die deze streek rijk is. ’s Middag vrij middagmaal en bezoek in Carcassonne. Deze stad is de grootste bewaarde vestingstad van Europa, staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed en is de 3de meest bezochte plek van Frankrijk.Prachtie

Woensdag 22 april
Na het ontbijt rijden we naar de 4de grootste stad van Frankrijk: Toulouse. La Ville Rose, zoals Toulouse ook genoemd wordt is naast een bruisende universiteitsstad ook de thuishaven van Airbus. We brengen een bezoek aan de grootste vliegtuigbouwer van Europa waar onder andere de legendarische A380 dubbeldekker wordt gebouwd.

Donderdag 23 april
Na het ontbijt vertrekken we uit Carcasonne en rijden we naar Limoux dat naast een leuke stadje vooral de thuishaven is van de Blanquette de Limoux. We bezoeken er een lokale producent van deze mousserende wijn. Na de middag rijden we verder langs de Katharenkastelen en bezoeken we het beroemde Peyrepertuse alvorens we inchecken in ons hotel.

Vrijdag 24 april
We bezoeken vandaag Montségur, de belangrijkste vesting van de katharen. Tijdens de derde Albigenzische Kruistocht belegerde het kruisvaardersleger de burcht, aanvankelijk zonder succes. Katapulten konden niet gebruikt worden wegens de grote hoogte waarop de vesting stond. ’s Middags rijden we naar de bastide van Mirepoix waarvan de middeleeuws versterkte poort uit de 14e eeuw bewaard bleef, evenals een plein met bogen. Deze laatste, omgeven door mooie huizen met vakwerk boven houten galerijen is heel aangenaam dankzij de caféterrasjes, winkeltjes en traditionele markt op maandagochtend. 

Zaterdag 25 april
Onder leiding van onze gids maken we een rondrit langs het mooie Rennes-Le-Chateau waar ooit de laatste brandstapel stond. ’s Middags rijden we door de Corbière met een bezoek aan het schilderachtige dorpje Lagrasse. Het stadje vormt een harmonieus geheel met zijn oude ezelsbruggetje over de Orbieu, de middeleeuwse huizen, de overblijfselen van een voormalige stadsmuur en de abdij, gelegen onder de schaduw van zijn indrukwekkende klokkentoren.  

Zondag 26 april

We vertrekken ’s morgens vroeg terug naar huis en maken onderweg enkele tussenstops.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen