Lourdes en Nevers 2019

Lourdes en Nevers 2019

Frankrijk

645 Boek nu!

Dé klassieker onder de bedevaart reizen. In Lourdes nemen we ruim de tijd voor een kennismaking met het Maria Heiligdom en dompelen we ons onder in de devote sfeer van de stad. Elk jaar bezoeken meer dan 4 miljoen pelgrims deze stad. Tevens is dit de ideale uitvalsbasis voor bezoeken aan  bijvoorbeeld de natuurpracht van Cirque de Gavernie in de Pyreneeën. 

Maandag 9 september

Vertrek om 6u vanuit Sleidinge. Tussen Blois en Tours rijden we langs de prachtige oevers van de Loire. We nemen intrek in ons hotel in Angoulême en genieten van het avondeten en overnachting.

Dinsdag 10 september

Na het ontbijt rijden we verder naar Lourdes waar we intrek nemen in ons hotel.

Woensdag 11 september

Na het ontbijt ontdekken we de vele winkelstraten en het heiligdom Lourdes. Na het middagmaal in het hotel, rijden we met de autocar naar Cirques de Gavarnie en genieten we van de prachtige vergezichten in de Pyreneeën. Het grote keteldal dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, is vooral bekend om zijn prachtige besneeuwde bergtoppen en de grootste waterval van Europa (500 m).

Donderdag 12 september

De Maria-verschijningen maakten van Lourdes het bekendste bedevaartsoord van Europa. We genieten van een vrije dag met wandeling langs de vele winkeltjes en restaurants. We maken ook tijd voor de sacramentsprocessie, de kruisweg en de kaarsenprocessie. Na het middageten in het hotel, rijden we naar Bétharram, de grot waar Maria is verschenen aan Bernadette Soubirous.

Vrijdag 13 september

We rijden vandaag van Lourdes naar Nevers en bezoeken onderweg nog de magnifieke kathedraal van Bourges.

Zaterdag 14 september

Na het ontbijt rijden we richting Nevers voor een bezoek aan de stad. Nevers staat vooral bekend om zijn specifieke Cathédrale de Saint Cyr en Sainte-Julitte, die heel uitzonderlijk over 2 torens beschikt.

Zondag 15 september

Na het uitgebreide ontbijt bezoeken we de ‘Espace Sainte Bernadette’ waar Bernadette Soubirous opgebaard ligt. Nadien rijden we via de wijnhuizen van Sancerre richting Sleidinge.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen