Papenburg 2023

Papenburg 2023

Duitsland

485 Boek nu!

Een prachtige rondreis van 3 dagen door Nederland en Duitsland. Laat u overweldigen door de enorme Meyer scheepswerf en verleiden door het pittoreske Bourtange. Op zondag  rijden we door de Beemster en lunchen we aan het IJselmeer. Afsluiten doen we met een bezoek aan het prachtige Amsterdam.

Vrijdag 9 juni

Vertrek te Sleidinge om 06.30u via Antwerpen-Breda-Utrecht-Lelystad met halte aan Batavia (authentieke reconstructie van 17e eeuwse schepen) en Urk (middageten met koffietafel). Urk is een prachtig vakantiestadje met vissers en plezierhaven. We zetten de reis verder door Schokeland (museumlandschap) naar Heerenveen en Groningen. Daar checken we in het zeer comfortabel Hotel Van der Valk Westerbroek in voor avondeten en overnachten.

Zaterdag 10 juni

Na ontbijtbuffet vertrek uit hotel naar Blauwe stad. Blauwe stad is een groots bouwproject rond een aangelegd watergebeid van 800 ha. met een ruime voorziening tot woongelegenheid  naar het voorbeeld van Dubai. We maken er een rondvaart op de waterlopen tussen de villa’s.
Na de middag bezoeken we de Meyer Werft. Dit familiebedrijf maakt sinds 1795 generaties schepen. Als enige ter wereld bouwt men cruiseschepen in een overdekt bouwdok die meer dan 500m lang en 125 m breed is.  Na dit spectaculair en leerrijk bezoek rijden we de grens over naar Nederland en bezoeken we het vestingstadje Bourtange. We nemen er even de tijd om rond te wandelen in het gezellige dorpje en de langs de stervormige omwallingen. We rijden verder naar ons Vander Valk hotel Westerbroek nabij Groningen voor avondmaal en overnachting.

Zondag 11 juni

Na het ontbijt rijden we via de Afsluitdijk, die de Waddenzee scheidt van het IJselmeer, langs de Beemster. Dit gebied dat enkele meters onder de zeespiegel ligt wordt gekenmerkt door zijn kavels in dambordpatroon en de kenmerkende Stolpboerderijen. Sinds 1999 staat de Beemster op de UNESCO lijst als werelderfgoed. We rijden verder naar Volendam aan de oevers van het Markermeer (het zuidelijke deel van het IJselmeer) voor het middagmaal. De vele souvenirwinkeltjes aan de vissershaven en de traditionele klederdracht trekken toeristen van over de hele wereld. Na Het bezoek aan Volendam stoppen we in Amsterdam voor een vrij bezoek aan de hoofdstad van Nederland. Na deze topper rijden we naar Sleidinge met voorziene aankomst omstreeks 21u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen