Piëmonte

Piëmonte

Noord-Italië

785 Boek nu!

We logeren te midden van de prachtige bergen bij Belgen die ons met open armen op deze unieke locatie op een uurtje rijden van zowel Milaan als Turijn zullen ontvangen,. 

Dé reis die u zeker moet meemaken in 2024. Deze nieuwe en unieke locatie is de uitvalsbasis voor een reis vol natuur en cultuur. De Vallei van de Sesia ontleent haar naam aan de gelijknamige rivier die door de vallei stroomt. De Valsesia is een omvangrijk gebied in het noorden van de provincie Vercelli in de regio Piemonte. De bergachtige vallei begint aan de gemeenten Romagnano en Gattinara en klimt verder omhoog langs de rivier de Sesia tot aan de hellingen van de Monte Rosa, na de Mont Blanc het hoogste bergmassief in Europa.

We bezoeken de hoofdstad van Piëmonte: Turijn. Vooral bekend om zijn lijkwade heeft Turijn uiteraard veel meer te bieden. We genieten er van de vele mooie paleizen, pleinen en historische gebouwen.

Ook Milaan staat uiteraard op het programma. Deze modestad is bekend om zijn voetbal teams en de thuisbasis van de flamboyante Berlusconi. Wij genieten er van de Duomo, de nabijgelegen Galleria Vittorio Emanuele en Castello Sforzesco.

Op het programma staat ook een rondrit en bezoek aan Lago di Orta, Orta San Giulio en Isola San Giulio. Isola San Giulio is een prachtig klein eilandje, gelegen in het Ortameer in de noord Italiaanse regio Piedmont. Bijzonder pittoresk, het is echt een prachtige bezienswaardigheid die je gewoon echt met je eigen ogen moet zien om te geloven.

Uiteraard kunnen we deze reis niet afsluiten zonder een wijndegustatie te doen. De eigenaar van ons logies is zelf wijnhandelaar en weet dus als geen ander ons de juiste locatie voor een wijndegustatie aan te bevelen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen