Rondreis Noorwegen 2022

Rondreis Noorwegen 2022

2049 Boek nu!

Begeleide busreis door het prachtige Noorwegen. We verkennen de gezelligste steden, de mooiste natuur en de spectaculairste fjorden van Noorwegen. Deze reis zal u nooit vergeten!

Maandag 8 augustus

We vertrekken vroeg in de ochtend richting Kiel waar we inschepen op de magnifieke Color Line die reeds om 14 uur afvaart. Langs de Deense kusten, onder de Storebælt en doorheen het Kattegat varen we richting Oslofjord. Ons avondmaal nemen op de ferry.

Dinsdag 9 augustus

Terwijl we de Oslofjord invaren, nemen we ons ontbijt om  ca. 10u in Oslo aan te komen. De bus brengt ons meteen naar het centrum waarna we een stadswandeling maken langs o.a. het koninklijk paleis,het Radhuset, het Nobel-vredescentrum, Akerhus e.a. Vrij middagmaal. De namiddaguitstap brengt ons naar ongekende hoogten bij de Holmenkollenschans waar je kan genieten van een fantastisch panorama over Oslo..Daarna rijden we het binnenland in naar Lillehammer  waar we overnachten.

Woensdag 10 augustus

Vanuit Lillehammer rijden we richting Ringebu voor een stop bij typische stavkirche. Via Gudbrandsdalen over Vinstra (Peer Gynt-regio) en Dombas rijden we naar Bjorli incl. lunch in Bjorliheimen hotell. Na de middag gaat het richting Andalsnes om van daaruit de indrukwekkende Trollstigen met zijn 11 haarspeldbochten af te rijden. Een adembenemende tocht! Nadien rijden we verder naar het beroemde plaatsje Geiranger aan de Geirangerfjord. We checken in ons hotel in Geiranger

Donderdag 11 augustus

Na het ontbijt nemen we de ferry dwars over Geirangerfjord (09u30) tot Hellesylt. Het Geirangerfjord is ‘slechts’ een 15 kilometer lange arm van het enorme Storfjord. Maar het is wel een van de meest indrukwekkende die je in de Noorse fjorden kunt vinden en is even adembenemend mooi dankzij de vele watervallen. Na het vrije middagmaal maken we nog een spectaculaire en mooiste wandeling naar het gletjsermeer en de watervallen. Onderweg naar Loen genieten we van de prachtige landschappen en lassen we voldoende (foto)stops in om de prachtige zichten aan de fjorden in ons op te nemen.

Vrijdag 12 augustus

Na het ontbijt zetten we onze tocht verder via Boyabreen naar de Sognefjord, het grootste fjord van Noorwegen.
Na het vrij middagmaal  rijden we door tot het pittoreske Bergen met verschillende korte maar mooie stops in Vik-Hopperstad Stavkirke, Tvindefossen,..

Zaterdag 13 augustus

We maken vandaag een stadswandeling onder begeleiding van onze gids. De gekleurde (handels)huisjes aan het water met op de achtergrond de groene bergen maken van Bergen een stad waar het heel aangenaam vertoeven is. Vrij middagmaal en vrije namiddag in Bergen

Zondag 14 augustus

We maken een prachtige rit langs de Hardangerfjord en de Hardangervidda, een adembenemend en desolaat landschap waar de natuurelementen nog ongestoord hun werk kunnen doen. We maken tevens tijd voor een fotostop bij de Voringfossen, een van de meest spectaculaire watervallen van Noorwegen. We middagmalen (inbegrepen) in het Natursenter Eidfjord Ovre waar we het natuurmuseum kunnen bezoeken en genieten van de panoramische film over de Hardangervidda. We rijden verder door dit natuurpark richting Geilo, een gekend skioord, maar in de zomer evenzeer in trek. Hier overnachten we.

Maandag 15 augustus

Vanuit Geilo gaat het opnieuw richting Oslo. We doorkruisen hierbij het groene Buskerud tot we opnieuw in het centrum van Oslo zijn voor een vrij middagmaal. Wij geven tevens een aantal suggesties mee om jullie vrij namiddag In Oslo probleemloos door te brengen. Ons hotel is zeer centraal gelegen en uitnodigend voor wie ’s avonds nog het nachtleven in Oslo wil verkennen…

Dinsdag 16 augustus

We checken uit en maken nog een ritje naar het beroemde Vigelandpark. Kort na de middag, om 14u vertrekt onze Color Line dan opnieuw richting Kiel. We avondmalen op de ferry en genieten van het ruime ontspanningsaanbod aan boord.

Woensdag 17 augustus

Ons ontbijt nemen we op de ferry terwijl we ca. 10u Kiel binnenvaren.  Daarna wacht ons nog een lange rit via Hamburg naar huis.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen wegens coronamaatregelen.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen