Toscane

Toscane

Italië

Boek nu!

Toscane   was de regio waarin de Italiaanse renaissance  in de 14e  eeuw wortel schoot en in 15e  en 16e eeuw  tot de   grootste  hoogten steeg. In het Toscaans ontstond een literaire traditie met voormannen   als  Dante Alighieri, Petrarca, Boccaccio en Machiavelli, waarmee het moderne   Italiaans  nieuwe status en vorm kreeg.  Onder leiding van de De Medici’s maakte het toenmalige Groothertogdom  Toscane   een echte bloeitijd door. Het unieke artistieke erfgoed van deze regio bestaat uit literatuur, architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst,  en is in tientallen befaamde musea verzameld.

Dag 1: We vertrekken in Sleidinge omstreeks 5u. De heenreis brengt ons door Frankrijk naar de col de Bussang voor middagmaal. Via de Vogezen rijden we de Zwitserse grens over om via Basel naar ons hotel te rijden.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we over de Gotthardpass waar we even genieten van het prachtige uitzicht alvorens we verder rijden naar Lugano. Na de middag rijden we verder via Milaan naar Modena waar we inchecken in ons hotel.

Dag 3: Na het ontbijt maken we een uitstap naar kunststad Firenze. Deze renaissancestad telt ontelbare bezienswaardigheden en vele Romaanse bouwwerken. Na de lunch is er een vrije middag voorzien om te kuieren door de stad of te shoppen.

Dag 4: Na het ontbijt trekken we naar Sienna. Deze zeer goed geconserveerde middeleeuwse stad is vooral bekend om zijn schelpvormige Piazza del Campo waar nog jaarlijks paardenrennen worden georganiseerd. Vlakbij vinden we één ook nog het Pallazzo Pubblico en de Duomo di Sienna.
Na de lunch rijden we verder en bezoeken we San Gimignano met zijn kenmerkende 13 torens en bijzondere middeleeuwse architectuur.

Dag 5: Na het ontbijt rijden we naar Lucca. Deze stad werd gesticht door de Etrusken en heeft monumenten als de Duomo, de Basiliek en de Piazza dell’ Anfiteatro die meer dan een bezoek waard zijn. Na de middag bezoeken we het alombekende Pisa met de wereldberoemde scheve toren.

Dag 6: Na het ontbijt rijden we richting Volterra en beleven tenvolle het lieftallige Toscaanse landschap. Vrije middag aan het Trassimeense meer.

Dag 7: Vandaag staat Assisi op het programma. Deze stad werd gesticht door de Etrusken als hoogtepunten de Cattedrale di San Lorenzo, San Pietro, de Basilica San Domenico en de door Unesco beschermde basiliek van San Francesco d’Assisi en het Franciscanerklooster il Sacro Convento. Na de middag kuieren we rond in de smalle straatjes en rijden we verder door de mooie wijngaarden van Umbrië.

Dag 8: Na het ontbijt rijden we naar Montecatini met zijn beroemde termen. We rijden dan richting het noorden via Bologna, Modena en Verona naar het schitterende Gardameer.

Dag 9: Via de Brennerpas rijden we door Tyrolerland, de fernpass naar Beieren naar Hirschberg waar we de laatste keer overnachten.

Dag 10: Na bezoek aan Weinheim en zijn prachtige vakwerkhuizen rijden we richting Sleidinge.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen