Zuid - Frankrijk 2019

Zuid - Frankrijk 2019

Luberon - Provence - Camargues

695 Boek nu!

Net ten noorden van de Provence ligt de Luberon dat op zijn berghellingen de mooiste dorpen van Frankrijk herbergt. Het vormt onze uitvalsbasis om de Provence en de Camargues te bezoeken.

Maandag 5 augustus

We vertrekken in Sleidinge om 5u en rijden met de nodige tussenstops tot in Estézargues.

Dinsdag 6 augustus

In de voormiddag bezoeken we Avignon. Deze stad aan de Rhône wordt omzoomd door vestingsmuren van 4,5 km, die zijn gebouwd vanaf 1355. Het indrukwekkende en majestueuze pauselijke paleis torent boven de oude stad uit. In de namiddag bezoeken we de wijnkelder van Chateauneuf-du-Pape.

Woensdag 7 augustus

Na het ontbijt trekken we doorheen het natuurpark van de Camarques naar Saintes-Maries-de-la-mer. Nadien bezoek aan het versterkte stadje Aigues-Mortes die in de 13de eeuw als uitvalsbasis gold voor de kruistochten van de Franse koning.

Donderdag 8 augustus

Bezoek aan de markt van Cavaillon die bekend staat om zijn typische meloenen. ’s Namiddags rijden we door de Vaucluse langs de Village des Borries naar het indrukwekkende Gordes. Dit dorp geldt als één van de mooiste van Frankrijk. 

Vrijdag 9 augustus

We rijden vandaag naar de kust en bezoeken Cassis. In Cassis heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken door het natuurgebied Les Calengues dat bestaat uit vele prachtige baaien tussen de rotsen.

Zaterdag 10 augustus

Wie wil kan een wandeling maken naar de nabij gelegen Pont du Gard. 's Middags rijden we naar naar Saint-Rémy de Provence. 

Zondag 11 augustus

Terugrit met aankomst in Sleidinge rond 22u.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen