Cruise Verenigde Arabische Emiraten en Oman

Cruise Verenigde Arabische Emiraten en Oman

Dubai - Abu Dhabi - Oman

1635 Boek nu!

Oogverblindend spectaculaire gebouwen in contrast met adembenemende landschappen en authentieke Arabische cultuur: deze cruise zal u van de ene in de andere verbazing laten vallen.

Vrijdag 11 januari: We vertrekken  per autocar van Weidel Tours naar de luchthaven en vliegen met Etihad Airlines naar Dubai.

Zaterdag 12 januari: aankomst in Dubai

Zondag 13 januari:
Abu Dhabi behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden het extravagante Emirates Palace hotel en de nog spectaculairdere Sheikh Zayed Moskee. Bovendien liggen de bezienswaardigheden van Yas Island, locatie van het enorme Ferrari World themapark, iets verderop. De moskee is een van de grootste van de wereld en zeker de duurste moskee: het duurde twaalf jaar om te bouwen en kostte zo'n 500 miljoen dollar. Het is ook bijzonder om een van de twee moskeeën in de VAE te bezoeken, daar ze ook geopend zijn voor niet-moslims.

Maandag 14 januari: Op het privé eiland van MSC, Sir Bani Yas, kan u genieten van de rust van het ‘nieuwe hof van Eden’. Weg van alle technologische vooruitgang van de hoofdstad Dubai, kan je hier voornamelijk relaxen op MSC Beach of een safari maken en zeldzame dieren zien als jachtluipaarden en giraffen.

Dinsdag 15 januari: We genieten de volledige dag op zee van de luxe aan boord.

Woensdag 16 januari: We meren aan in Muskat, de hoofdstad van Oman. Een bezoek waar zij de bezienswaardigheden zoals de Portugese vesting, en vooral de souk van Muttrah, een van de meest populaire bestemmingen. Nabijgelegen, in de wijk Bawshar, vindt u de Grote Moskee van Sultan Qabus. In de belangrijkste gebedshal die beschikt over een groot tapijt van ongeveer 4200 m² en met een gewicht van 21 ton. Alle hallen, die bezocht mogen worden door niet-moslims, zijn versierd met patronen die de Arabische cultuur eren.

Donderdag 17 januari: Khor Al Fakkan is uitgestrekt rond een prachtige baai, een van de mooiste in de Verenigde Arabische Emiraten en is onderdeel van het alcoholvrije en ultraconservatieve Sharjah emiraat, die nog niet aangetast is door de immense golf toeristen. Er is meestal een rij tankers, enkele kilometers van de kust af, die op hun beurt wachten om te tanken. De hoofdattractie van deze stad is het fotogenieke Fujairah Fortbij Madhab Road in het noordelijke deel van het stadscentrum. Het dateert uit de zestiende eeuw en is de meest volmaakte van de forten in de Verenigde Arabische Emiraten, bovenop een grote plint en met hoge, kale muren oplopend tot een mooie cluster van torens en kantelen, dramatisch omlijst door de buitenzijde van het Hadjargebergte.

Vrijdag 18 januari: Net na de middag komen we aan in Dubai waar we pas morgen ontschepen. Het geeft ons ruim de tijd om zowel het traditionele Dubai met zijn souks met beroemde goud- en specerijenmarkten als de immense wolkenkrabbers en oogverblindende hotels en winkelcentra te bezoeken.

Zaterdag 19 januari: We ontschepen en vliegen terug naar België waar een autocar van Weidel Tours ons terugbrengt naar Sleidinge.

    Vul je gegevens in
    Persoon toevoegen